5 rengøringstips der gør rengøringen lettere

Uanset om du konstant gør dit hjem rent, eller blot giver det en hurtig oprydning, inden gæsterne ankommer, kan det at kende nogle få nyttige rengøringstips hjælpe med at gøre processen nemmere og mere effektiv.

I denne artikel har vi samlet en liste over nogle af de mest effektive husrengøringstips derude. Dette er tips, som du selv kan gøre og som du ikke behøver at have en professionel fagmand til at hjælpe dig med. Disse hacks vil hjælpe med at tage noget arbejde ud af dine gøremål ved at spare dig tid og penge.

Mikroovn dine klude og svampe

En vigtig faktor i, hvordan du rengør dit hus, er at sikre, at de værktøjer, du bruger, også er rene. At prøve at rengøre et hus med snavsede klude og svampe er kontraproduktivt, så det er et godt sted at starte at sikre sig, at de er sterile. Det svarer lidt til at rense et tæppe med en beskidt tæpperens. Det vil heller ikke virke.

Du skal blot sætte den våde svamp eller klud i mikrobølgeovnen i 30 sekunder for at fjerne eventuelle bakterier. Vent et minut eller to, før du trækker den ud, da den bliver varm. Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du også lægge dine rengøringsklude i vaskemaskinen og dine svampe i din opvaskemaskine, selvom det tager længere tid.

Prøv at rengøre dine svampe og klude efter hver brug for at forhindre opbygning af uønskede bakterier på overfladen. Afhængigt af hvor ofte du bruger dem, bør du udskifte dine rengøringssvampe på en ugentlig basis blot for at sikre, at der ikke ophobes uønskede bakterier.

Rengør dine glas og spejle med eddike og avispapir

Brug af klude til at rense dine glas og spejle kan efterlade striber, pletter og fnug. Fordi avispapir er et meget tæt materiale, har det bløde fibre, der gør det ikke-slibende og derfor perfekt til rengøring af glas. Det er også let tilgængeligt i de fleste husstande.

Hvis du ønsker at spare nogle penge, eller du ønsker at skifte til mindre giftige rengøringsløsninger, er eddike et fantastisk rengøringsmiddel og alternativ til dyre vinduespudsere. Det er også bedre for miljøet, da den snavsede avis kan genbruges efter brug.

Sådan gør du:

Trin 1: Tag en tom sprayflaske og fyld den med 50 % hvid eddike og 50 % vand

Trin 2: Ryst godt og spray på spejlet eller glasset

Trin 3: Brug din avis til at tørre overfladen af

Brug opvasketabletter til at rense din kaffe- eller tekande

Opvasketabletter er et overraskende effektivt rengøringsprodukt, især til svært tilgængelige områder som dem i en kaffe eller tekande. På grund af de brusende og antibakterielle egenskaber, efterligner tandbørstens skrubbe- og rensende bevægelser i vand, og fjerner pletter i sprækker, som dine hænder ikke helt kan nå.

Trin 1: Fyld din kaffe- eller tekande med vand

Trin 2: Sæt en eller to tandprotesefaner i, afhængigt af størrelsen på dine potter

Trin 3: Vent på, at tandprotesens flig er helt opløst, og de holder op med at bruse

Trin 4: Tøm gryden og giv den en hurtig skylning med vand

Dette kan også bruges på farvede kaffekrus eller andre keramik- eller metalgenstande for at fjerne uønskede rester.

Rengør dit brusehoved og vandhaner med eddike og en plastikpose

Enkle rengøringstips, der kræver lidt arbejde fra dig, er de bedste. Dette hack vil fjerne uønsket ophobning, snavs og kalk fra dine bruser- og vandhanehoveder med minimal energi fra dig, bortset fra at fjerne selve brusehovederne og vandhanehåndtagene, hvis det er nødvendigt.

Trin 1: Få en sandwichpose og fyld den fuld med eddike og bagepulver.

Trin 2: Sæt brusehovedet eller vandhanens håndtag i sandwichposen, og sørg for, at de er helt nedsænket i væsken.

Trin 3: Sæt posen på plads med et gummibånd eller hårslips.

Trin 4: Vent mellem en til to timer, og fjern derefter sandwichposen.

Trin 5: Tænd for bruseren eller vandhanen og lad vandet løbe igennem

Trin 6: Nyd dit skinnende, snavsfri brusehoved

Har du flere tips til rengøring af hjemmet? Så del dem gerne med os i kommentarfeltet herunder.