FL smidth & Co

 

Overvejer du at købe FL Smidth Aktier? Så kan du med fordel læse mere om virksomheden herunder.

FLsmidth er en dansk virksomhed, som har specialiseret sig indenfor cementindustrien, og har til formål at levere løsninger til de industrier der arbejder med cement, dette gælder både knowhow men også maskiner og services. De designer og udvikler selv deres produkter, hvilket gør dem til en stærk koncern med en masse vide og knowhow indenfor deres felt.

 

Virksomheden blev grundlagt i 1882 af Frederik Læssø Smith. I 1887 var der et par medarbejdere, ved navn Poul Larsen og Alexander Foss, som blev optaget i firmaet og blev partnere, og her ændrede firmaet navn til F.L Smidth & Co.

 

Først omkring 1920, var det for alvor at virksomheden begyndte at vokse, og det var i denne tid at man fandt ud af at mosejord kunne anvendes til at lave cement.

 

Virksomheden har hovedkvarter i København, og beskæftiger ca. 10.000mand.

I 2004 sælger FLSmidth Industries, deres datterselskab Aalborg Portland A/S og unicon til den italienske cementkoncern Cementir. Aalborg portland og Unicon er virksomheder som fremstiller og sælger cement samt fabriksbeton.

 

Dette gjorde FLSmidth, fordi de ville ændre deres taktik, så de kun fokuserede på fremtidige aktiviter, som udvikling og produktion af udstyr, maskiner, service og produktionslinjer til den globale cement og mineindustri. Et af deres vigtigste områder er at de forsøger at gøre deres produktion mere grøn, og mere energivenlig, samt at de produkter der bliver solgt, er meget mere miljøvenlige, da det er med til at skabe mere salg, ligesom de forskellige lande kommer med nye lovkrav til materielle maskiner.