Slankekure, du bør kende til 

Står du og skal smide et par kilo inden næste måneds store event? Eller er du på udkig efter en livsstilsændring, der indebærer en ændring af kost i en længere periode? Så læs med her. Vi gennemgår slankekure som for eksempel Atkinskuren, 5:2-kuren, Suppekuren, Dukan-kuren, Palæo-kuren, og juicekuren. Så handler det bare om at finde den der passer bedst til dig og dine behov, og komme i gang.

Atkins-diæten

Hvis du er på udkig efter en kulhydratfattig diæt, der hjælper dig med at tabe dig hurtigt, så er Atkins-diæten måske noget for dig. Atkins-diæten er opkaldt efter dens ophavsmand, kardiologen Robert C. Atkins, og er baseret på en teori om, at hvis du skærer ned på kulhydrater, vil det hjælpe din krop med at forbrænde fedt.

Der er fire faser i Atkins-kuren: introduktion, løbende vægttab, før vedligeholdelse og vedligeholdelse i hele livet. Induktionsfasen er den mest restriktive, idet den begrænser indtagelsen af kulhydrater til kun 20 gram om dagen i to uger. Derefter tilføjer du gradvist kulhydrater igen, indtil du når din målvægt eller dit ønskede niveau af kulhydratindtag.

5:2-diæten

5:2-diæten er også baseret på teorien om, at man kan tabe sig ved at skære ned på kalorier. Men med denne diæt udelukker du ikke kulhydrater eller andre fødevaregrupper helt. I stedet spiser du normalt fem dage om ugen og begrænser dit kalorieindtag til 500-600 kalorier de to andre dage. Denne diæt er også kendt som Fast Diet og blev populariseret af tv-lægen Michael Mosley.

Suppekuren

Suppekuren er baseret på teorien om, at du ved at spise store mængder kaloriefattig suppe kan tabe dig hurtigt. Der findes mange forskellige versioner af suppekuren, men de indebærer alle, at man spiser suppe mindst én gang om dagen, ofte i stedet for et måltid. I nogle versioner af diæten anbefales det også at udelukke visse fødevaregrupper, såsom kulhydrater, fra din kost helt og holdent.

Dukan-kuren

Dukan-diæten er en proteinrig og kulhydratfattig diæt, som blev skabt af den franske læge Pierre Dukan.

Diæten har fire faser: to vægttabsfaser og to vedligeholdelsesfaser. I den første fase spiser du mest proteinrige fødevarer som magert kød, fisk, æg og fedtfattige mejeriprodukter. Du kan også spise en lille mængde havreklid hver dag.

I den anden fase tilføjer du ikke-stivelsesholdige grøntsager til din kost ud over de proteinrige fødevarer. Når du har nået din målvægt, går du ind i vedligeholdelsesfasen, hvor du kan spise alt det, du vil, med måde, så længe du holder dig til et proteinrigt måltid om dagen og spis havreklid hver dag.

Paleo-kost

Paleo diæten er baseret på den overbevisning, at mennesker bør spise de samme fødevarer, som vores jæger-samlerforfædre spiste. Det betyder, at man for det meste spiser frugt, grøntsager, magert kød, fisk og nødder og undgår forarbejdede fødevarer, mejeriprodukter og kornprodukter. Nogle mennesker udvider også Paleo-kosten til at omfatte æg og visse olier, f.eks. olivenolie.

Juice-diæten

Juicekuren er baseret på teorien om, at du ved at indtage store mængder frugt- og grøntsagsjuice kan afgifte din krop og tabe dig hurtigt. Der findes mange forskellige versioner af juicekuren, men de involverer alle indtagelse af juice lavet af friske frugter og grøntsager, ofte i sted for måltider. Nogle versioner af diæten anbefaler også, at man helt udelukker andre fødevaregrupper som f.eks. mejeriprodukter eller kulhydrater.